GEPOFTE AARDAPPEL

Bereiding:

Magnetron:

Was 8 middelgrote (ongeschilde) aardappelen onder de koude kraan goed schoon.
Prik ze met een vork rondom in en leg ze in een ruime, magnetron bestendige schaal.
Zet de magnetron aan op 700˚ en pof de aardappelen in 4 minuten gaar.
Draai ze in de schaal om en laat ze nogmaals 4 minuten poffen.
Neem de schaal uit de magnetron, dek deze goed af met aluminium folie en laat ze nog 10 minuten nagaren.
Om het extra lekker te maken kun je de aardappel over de lengte inkepen en in de inkeping een flinke klont kruidenboter laten smelten.

Oven:

In de oven worden ze het lekkerst maar dit kost uiteraard meer tijd.
Verwarm de oven voor op 200˚.
Was de aardappelen schoon en prik ze in met een vork.
Verpak de aardappel in aluminiumfolie en laat de bovenkant geopend, zodat ze in een soort zakje zitten en besprenkel ze dan met wat olijfolie.
Laat ze afhankelijk van de grootte 45 tot 60 minuten in de oven poffen.