ROEREI SPECIAAL

Ingredienten:

200 gram fijn gesnipperd ontbijtspek
100 gram kleine uiblokjes
80 gram volle melk
2 schoongemaakte en in smalle reepjes gesneden groene paprika’s
2 in plakjes gesneden tomaten
6 grote eieren
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
15 gram vleeskruiden*
braadboter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de uiringen in de pan en fruit deze tot ze lichtbruin beginnen te kleuren.
Voeg dan de paprikareepjes, de schijfjes tomaat en het ontbijtspek toe.
Roer dit goed om en laat alles enkele minuten meefruiten.
Blijf regelmatig in de pan roeren.
Doe ondertussen de eieren, melk en de kruiden in een schaal en klop dit met een garde door elkaar.
Schenk het bij in de pan en schep alles goed door elkaar.
Blijf regelmatig roeren en laat het gerecht boven matig vuur in enkele minuten doorgaren.
Breng indien nodig het gerecht op smaak met zout en peper.
Schep het roerei uit de pan in een schaal en strooi de vers gehakte peterselie erover.

Geef er broccoli, sperzieboontjes of een frisse salade bij.

* Zelf vleeskruiden maken? Kijk op:
RECEPTEN – Zelf kruiden maken.

Kijk voor saladerecepten op:
RECEPTEN – Salades