Vlam in de pan

Blijf kalm en raak niet in paniek.

Een vlam in de pan (brandende olie of vet) blus je nooit met water!

Olie en vet drijven op water, er ontstaat hete stoom, waardoor de brandende olie of vet overal heen spat.

Leg een passende deksel op de pan, houd daarbij de deksel schuin van je af als een schild om brandwonden te voorkomen.

Zet de afzuigkap en de hittebron uit en laat de pan afkoelen met de deksel er op. In een afgesloten pan dooft de vlam – door gebrek aan zuurstof – vanzelf.

Haal je de deksel er te snel vanaf, dan heb je kans op herontsteking (toevoer zuurstof).

Kleine beetjes brandende olie of vet buiten de pan kunnen meestal wel gedoofd worden door er een vochtige doek op te leggen.

LET OP:

Vlam in de pan kun je niet blussen met een blusdeken!

Een blusdeken is daarvoor niet geschikt.

Krijg je het vuur niet geblust?

Bel dan het alarmnummer 112.

Doe dit ook bij doorslag in de afzuigkap of bij twijfel daaraan.

Ontruim de woning en waarschuw eventueel (boven)buren.

 

3 gedachten over “Vlam in de pan”

  1. Many thanks John to get a good hint, possibly non-developers just like me personally will be able to take this kind of away from: )This is absolutely vital for a multi-international internet site on the subject of SEARCH ENGINE OPTIMIZATION.

  2. Many thanks Brian to get a fantastic word of advice, actually non-developers just like me can pull this specific away from: )This is basically necessary for the multi-international website with regards to SEARCH ENGINE OPTIMISATION.

  3. Great blog you have here but I was curious about if you knew of any message boards that cover the same topics discussed in this article? I’d really love to be a part of community where I can get suggestions from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *